“LET’S DO IT” KAMPANYASI BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu’nun öncülüğünde, devlet kurumları, örgüt ve birçok sanatçının paydaşlığıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde gerçekleştirilecek “Let’s Do It” kampanyasıyla ilgili Lefkoşa Eziç Restoran’da basın toplantısı düzenlendi.

Lefkoşa, 28 Mayıs 14 (T.A.K): Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu’nun öncülüğünde, devlet kurumları, örgüt ve birçok sanatçının paydaşlığıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde gerçekleştirilecek “Let’s Do It” kampanyasıyla ilgili Lefkoşa Eziç Restoran’da basın toplantısı düzenlendi.
Kampanya hazırlıkları tamamlanmak üzere olduğu belirtilen toplantıda, gönüllü temizlikçilerin yer belirlemelerinin de tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.

BESİM

Çevre Platformu adına konuşan, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Filiz Besim, yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi vererek, Sivil Toplum Örgütleri, devlet ve halkın verdiği desteğin önemini vurguladı.

110 ülkenin uyguladığı bu temizlik kampanyasının burada da uygulanmasını istemelerinden yola çıktıklarını dile getiren Besim, özellikle çöp haritalarının çıkarılarak toplanması ve ülkenin kirlilikten arınması için gerekli hazırlıkların yapıldığını kaydetti.

Siyasi, sanatçı ve birçok kesimin kampanyaya verdiği desteği de anlatan Besim, 5 Haziran’da tüm halkın katılımını beklediklerini söyledi.

Özellikle basına da teşekkür eden Besim, basının kampanyanın amacını ve hedeflerini duyurmada kendilerini yalnız bırakmadığını belirtti.

SAHİR

Yeşil Barış Harekatı Başkanı Doğan Sahir de, kampanya çalışmalarında halkın çoğalarak bütünleşmesinin önemini anlattı.
Kampanyaya katılım ve ilginin büyük olduğunu da belirten Sahir, projeye verilen destekten dolayı kampanyanın amacına ulaşacağını kaydetti.

SARPTEN

Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten de, ülkenin tüm kesimlerinin birlikte bir iş yapmasının önemini vurgulayarak, projeye katılarak destek veren herkese teşekkür etti.

Basın toplantısında ayrıca Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu, bazı Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, sanatçılar, kurum kuruluş temsilcileri projeye destek verdiklerini belirterek, böyle bir etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.
KAYNAK: http://www.turkajansikibris.net/index.php/lang/tr/cat/249/news/154416