CUMHURBAŞKANI EROĞLU TÜM VATANDAŞLARA “HADE TEMİZLEYELİM” KAMPANYASI NA KATILIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, halkı ülkedeki tüm çöpleri 5 saate toplama kampanyasına destek vermeye çağırdı.

EROĞLU: “HERKES EL VERİRSE BU İŞİ GÖZLE GÖRÜLEBİLECEK BİR NOKTAYA TAŞIYABİLİRİZ”

BESİM: “ŞU ANDA ELİMİZDE KUZEY KIBRIS’IN ÇÖP HARİTASI VAR İLK KEZ BÖYLE BİR ENVANTER ÇIKARILDI”

Lefkoşa, 27 Mayıs 14 (T.A.K.): Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, halkı ülkedeki tüm çöpleri 5 saate toplama kampanyasına destek vermeye çağırdı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ülke genelinde çöplükler dışında bulunan tüm çöpleri toplama hedefi taşıyan “Hade Temizleyelim” (Let’s Do It) Kampanyası’nı yürüten Çevre Platformu temsilcilerini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu kabulde yaptığı açıklamada, kampanyanın çok güzel bir çalışma olduğunu belirterek “Herkes el verirse bu işi gözle görülebilecek bir noktaya taşıyabiliriz” dedi.

Çevre kirliliğinin herkesi rahatsız edecek bir boyuta ulaştığını ifade eden Eroğlu, “Halkla bütünleşerek bu hareketin başlatılması ayrı bir önem taşıyor. Tüm vatandaşları 5 Haziran Çevre Günü’nde bu çevre temizliğine davet ediyoruz” dedi.

Etkinliğin yapılacağı 5 Haziran Dünya Çevre Günü Cumhurbaşkanlığı çalışanlarına da etkilikte yer almaları için izin verileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Eroğlu, “En önemlisi bunu düşünmektir, herkes çevre temizliğinden bahseder de, ne kadar dikkat ederiz ayrı bir konu” dedi.

Çevre kültürünün yaratılmasının önemini de vurgulayan Eroğlu, vatandaşlarda “Ülkemizi temiz tutma mecburiyetindeyiz” anlayışının yerleşmesi gerektiğini ifade etti.
KAYNAK: http://www.turkajansikibris.net/index.php/lang/tr/cat/249/news/154305