Dikmen’deki yangının sorumlusu biz değiliz

LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları’nın, Dikmen Çöplüğü’nde önceki gün çıkan yangının sorumlusu olarak gösterdiği, bölgede faaliyetlerde bulunan EKOREK Ltd. yetkilileri, açıklamada bulundu: “KINIYORUZ”… EKOREK Ltd. Direktörü James Perks ve Genel Müdür Birol Öztoycan, Dikmen Çöplüğü’nde çıkan her yangından kendilerinin sorumlu tutulduğunu belirterek, LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları’nın bu yöndeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Perks ve Öztoycan, şirketlerine yönelik yapılan suçlamaları kınadıklarını dile getirerek Dikmen Çöplüğü’nde önceki gün çıkan yangının LTB kontrolünde olan harici çöp düzensiz depolama alanında meydana geldiğini vurguladı

Dikmen Çöplüğü’nde önceki gün çıkan yangın Lefkoşalıları zehre boğarken, yangının kim tarafından neden çıkartıldığı ortaya çıkmadı.

Lefkoşa Türk Belediye Başkanı (LTB) Cemal Bulutoğluları’nın, yangına Dikmen Çöplüğü içerisinde faaliyet gösteren EKOREK Limitete ait çöp ayrıştırma tesisinin neden olduğu yönündeki açıklamaları şirket yetkilileri tarafından kınandı.

EKOREK Ltd. Direktörü James Perks ve Genel Müdür Birol Öztoycan, Dikmen Çöplüğü’nde çıkan her yangından kendilerinin sorumlu tutulduğunu belirterek LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları’nın bu yöndeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Perks ve Öztoycan, şirketlerine yönelik yapılan suçlamaları kınadıklarını yineleyerek Dikmen Çöplüğü’nde önceki gün çıkan yangının LTB kontrolünde olan harici çöp düzensiz depolama alanında meydana geldiğini vurguladı.

“Yangın LTB’nin kontrolündeki alanda çıktı”

Mayıs ayından beridir Dikmen Çöplüğü’nde yangınlarla savaş verdiklerini kaydeden EKOREK Ltd. Direktörü James Perks ve Genel Müdür Birol Öztoycan, haklarında yapılan suçlamaların gerçek dışı olduğuna dikkat çekti.

KIBRIS’a açıklamada bulunan Perks ve Öztoycan, Dikmen Çöplüğü’nün tüm Kıbrıs’ın sorunu olduğunu belirterek bölgeye 10 belediye, asker ve özelin çöp getirdiğini söyledi.

EKOREK’in esas görevinin ekonomik değeri olan evsel çöpü ayrıştırmak ve geri kalanını gömmek olduğunu ifade eden yetkililer, her gün şirkete 300 ton, çöplüğe ise bin ton kadar çöp geldiğine işaret etti.

“Rant uğruna Lefkoşalılar her gün zehirleniyor” diyen Birol Öztoycan, önceki gün çıkan yangının LTB’nin kontrolünde bulunan harici çöp düzensiz depolama alanında meydana geldiğini söyledi.

Söz konusu alanda 30 yılda biriken metan gazının yangına sebebiyet verdiğini vurgulayan Öztoycan, yangının daha sonra yasal olmadığını iddia ettikleri bir binaya sıçradığını kaydetti.

Öztoycan, önceki gün çıkan yangını görüntülemek için olay yerine giden basın mensuplarına saldıranların EKOREK yetkilileri olarak yansıtıldığı ancak bunun da doğru olmadığını belirtti.

Öztoycan, basını engellemeye çalışan kişinin LTB görevlisi olduğunu iddia etti.