İskele Belediyesi’ne, Avrupa Birliği finansal destekli olarak 20 ay boyunca yürüttüğü ve bugün sona eren Çevre Temizliği Projesi kapsamında 2 çöp toplama aracı ile bir yol süpürme aracı hibe edildi. Bugün teslim edilen araçların da dahil olduğu projenin maliyeti yaklaşık 260 bin Euro. Projenin yüzde 67’si AB, yüzde 33’ü de İskele Belediyesi tarafından karşılanmıştı. Proje kapsamında çevre halkını bilinçlendirmek amacıyla seminerler ve sempozyumlar düzenlenerek yaklaşık 1500 kişiye katı atık yönetimi konusunda eğitim verildi.
İskele, 25 Ekim 11 (T.A.K.): İskele Belediyesi’ne, Avrupa Birliği finansal destekli olarak 20 ay boyunca yürüttüğü ve bugün sona eren Çevre Temizliği Projesi kapsamında 2 çöp toplama aracı ile bir yol süpürme aracı hibe edildi.
AB Kıbrıs Türk Toplumuna Destek İçin Çalışma Grubu Başkanı Alessandra Viezzer’in de katıldığı İskele Ecevit Meydanı’ndaki törende, araçların anahtarları Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun’a teslim edildi.
İskele Belediyesi daha temiz ve hijyenik bir çevre ve çevre bilinci oluşturmak amacıyla 20 ay önce AB destekli Çevre Temizliği Projesi başlatmıştı.
Bugün teslim edilen araçların da dahil olduğu projenin maliyeti yaklaşık 260 bin Euro. Projenin yüzde 67’si AB, yüzde 33’ü de İskele Belediyesi tarafından karşılanmıştı.
Proje kapsamında çevre halkını bilinçlendirmek amacıyla seminerler ve sempozyumlar düzenlenerek yaklaşık 1500 kişiye katı atık yönetimi konusunda eğitim verildi.
Okullar ve muhtarlıklarla da işbirliğine gidilerek etkinlikler gerçekleştirildi, çevre kitapçıkları dağıtıldı.
ÇÖPLER ARTIK GÜNGÖR’E
İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, teslim töreninde, araçları İskele’yi daha güzele, daha temize ulaştırma adına kullanacaklarını ifade etti.
Orun, çevre bilincini geliştirme adına proje kapsamında muhtarlar ve okullarla işbirliğine giderek vatandaşlara eğitimler verdiklerini, kitapçıklar dağıttıklarını ifade etti.
Orun, KKTC’de düzenli çöp toplama yönetimi olmadığını, çöpler toplansa dahi düzenli depolama yapılamadığını belirterek, bütün belediyelerin çöplerinin bir merkezde toplanması için çalışma yapıldığını, önümüzdeki aylarda ülke genelindeki çöplerin 3-4 merkezde toplandıktan sonra Güngör’e taşınacağını ifade etti.
DAHA DUYARLI BİR HALK
AB yetkilisi Alessandra Viezzer de, hibe edilen araçlarla birlikte İskele ve bağlı 17 köyün daha temiz ve hijyenik olacağını, AB olarak projeye katkı koymaktan mutlu olduklarını ifade etti.
Viezzer, İskele Belediyesi’nin gerçekleştirdiği proje ile çöp ıslahı konusunda önemli adım atıldığını, İskele Belediyesi’nin AB uygulamalarına yakınlaşacağını belirtti.
Proje Koordinatörü Moran Açıkada da, 13 köyün ilave edilmesiyle birlikte İskele Belediyesi’nin hizmet alanının 229 kilometre kareye çıktığını, ihtiyaç duyulan araçları almak ve halkı bilinçlendirmek amacıyla projeye katıldıklarını kaydetti.
Açıkada, proje kapsamında çevre temizliği konusunda vatandaşların bilinçlendirildiğini, 1500 kişiye atık yönetimi ve çevre bilinci eğitimi verdiklerini kaydetti.
Açıkada, eğitimler sonucunda çevreye daha duyarlı bir halk oluştuğunu ifade etti.