Kim yakıyor?

Sürekli yanarak Lefkoşa’yı zehirleyen Dikmen çöplüğünde bu kez sabotajı andıran yangın çıktı. Başkenti kara dumanlara boğan yangında çöp ayrıştırma tesisinin bir bölümü de yandı
GAZETECİLERE ENGEL OLDULAR… İkide bir yanarak Lefkoşa’ya zehirli gazlar saçan Dikmen çöplüğü dün yine alev aldı.Çöplükte çıkan ve bu kez sabotajı andıran yangın orada bulunan çöp ayrıştırma tesisine de sıçrayarak tesisin bir bölümünün yanmasına yol açtı. İtfaiye birliklerinin yoğun çalışması sonucu kontrol altına alınan yangında, Erçıkalar’a ait tesisisin büyük zarar gördüğü öğrenildi.Gazetecilerin, görevlilerce “yalancısınız, yalan yazıyorsunuz” diye sözlü saldırıya uğradığı ve çöplüğe girmelerine engel olunduğu yangının nasıl çıktığı ve ayrıştırma tesisinin nasıl yandığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı

BAŞKENTLİLER HUZURSUZ… Lefkoşalılar son günlerde artan çöplük yangınlarından huzursuz oldu.

Çok sayıda vatandaş KIBRIS’ı arayarak, “Sağlığımızla oynuyorlar. Her Allah’ın günü bizi zehirliyorlar. Bir de kalkıp sağlık vergisi istiyorlar” diye şikayette bulundu. Bazı vatandaşlar ise, batıdan esen rüzgarla Beşparmaklar’ı boydan boya saran kara dumanlara bakıp nerede yangın çıktığını sordu

Sık sık yanarak Lefkoşa’ya zehirli gazlar saçan Dikmen çöplüğü dün yine alev aldı.

Çöplükte çıkan ve bu kez sabotajı andıran yangın orada bulunan çöp ayrıştırma tesisine de sıçrayarak tesisin bir bölümünün yanmasına yol açtı.

İtfaiye birliklerinin yoğun çalışması sonucu kontrol altına alınan yangında, Erçıkalar’a ait tesisisin büyük zarar gördüğü öğrenildi.

Gazetecilerin, görevlilerce “yalancısınız, yalan yazıyorsunuz” diye sözlü saldırıya uğradığı ve çöplüğe girmelerine engel olunduğu yangının nasıl çıktığı ve ayrıştırma tesisinin nasıl yandığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin bir görevlisi, yangında çöp ayrıştırma tesisisin bir bölümünün de yandığını söylemekle yetindi.

Kavurucu yaz sıcaklarının geride kalmasına karşın çöp yığınlarının son günlerde sık sık alev alması ve dünkü yangında çöp ayrıştırma tesisisin de yanması kafalarda soru işaretleri bıraktı.

Polisin olay yerinde incelemede bulunması sabotaj olasılığını akla getiriyor.

Başkent halkı huzursuz

Lefkoşalılar son günlerde artan çöplük yangınlarından huzursuz oldu.

Çok sayıda vatandaş KIBRIS’ı arayarak, “Sağlığımızla oynuyorlar. Her Allah’ın günü bizi zehirliyorlar. Bir de kalkıp sağlık vergisi istiyorlar” diye şikayette bulundu.

Bazı vatandaşlar ise, batıdan esen rüzgarla Beşparmaklar’ı boydan boya saran kara dumanlara bakıp nerede yangın çıktığını sordu.

Çöplükteki petrol ürünü atıklar büyük tehlike yaratıyor

Çevre felaketi boyutlarına ulaşan ve uzun zamandan beridir ülkenin kronik sorunları arasında yer alan Dikmen çöplüğü, geçtiğimiz günlerde de birkaç kez yanmıştı.

Petrol ürünü atıkların yanmasıyla açığa çıkan zehirli dumanlar, batıdan esen rüzgarın etkisiyle kilometrelerce uzaktaki köylere dahi yayılarak halkın rahatsız olmasına neden oluyor.

Vatandaşlar, Lefkoşa Belediye Başkanı Cemal Buluoğluları’nın “Burayı piknik yapılacak düzeye getireceğim” sözünü anımsatarak, belediye başkanını verdiği sözü tutamamakla suçluyor..