Emin AKKOR (12.01.2008)

Makasladık

* “CTP-ÖRP hükümeti, İskele Belediyesi’ne ait, İstanbul Mücahitler Gazinosu ile Cyprus Gardens arasındaki 169 dönüm orman arazisini KOTİTAŞ şirketine vermeye hazırlanıyor. KOTİTAŞ’tan arta kalan arazi ise, Abdüllatif Şener’in yakın akrabası tarafından kurulan Letonya Turizm Şirketi’ne verilecek” (Ortam, 8 Ocak)

* “Lefkoşa Belediye Başkanı Bulutoğluları, Vadili ve Paşaköy’e verdiği araçları geri aldı. DP’den ayrıldıkları için… Ardından da bu araçları kalan diğer DP’li belediye başkanları, Esentepe, Mehmetçik ve Tatlısu’ya dağıttı” (Hüseyin Ekmekçi, Yenidüzen, 10 Ocak)

* “2007’nin çevre açısından en kötü 5 olayı: Dipkarpaz Zafer Burnu’na elektrik götürülmesi, Girne Arıtma Tesisi’nin yıkılması, ÇED Tüzüğü kapsamında olan 20 adet toplu konut sayısının 60’a çıkarılması, çöp alanlarında meydana gelen yangınlar ve Altınova’ya alçı ocakları açılması kararı.” (Çevre Mühendisleri Odası, Vatan, 10 Ocak)

* “Ülkeye 5 Ocak 2008’de giren turistler, pasaportlarını ellerine aldıklarında kötü bir sürprizle karşılaştı. Ercan Havalimanı’nda görev yapan polis memuru mühür bastığı kaşenin tarihini yanlışlıkla 2009’a ayarlayınca geleceğin yolcularını ülkeye sokmuş oldu” (Starkıbrıs, 10 Ocak)

* “Yüce meclis çatısı altında yaşananları tek bir “rezalet” sözcüğü ile özetlemek mümkün. Televizyonların canlı yayında evlere kadar taşıdığı bu görüntüler, gerçekten tarihe “kara harflerle” geçmeye aday gözüküyor” (Dilek Çetereisi, Kıbrıs, 11 Ocak)